Městský úřad Starý Plzenec
Smetanova 932
332 02 Starý Plzenec
IČ: 00257257
Myslím, že v našem městě není mnoho možností, kde se lidé mohou setkat a dat si kávu, zejména po uzavření cukrárny na náměstí u Českého Dvora. A já, jako cizinka, jsem si všimla, že v ČR mají lidé opravdu rádi kávu a setkáni. Na této staré cukrárně se mnoho lidí zastavilo - maminky s dětmi, cyklisté
Přínos do veřejného prostoru:
Středem Starého Plzence prochází mnoho turistů. Takže si myslím, že nejlepším místem pro něco jako „coffee-stop“ by bylo parkoviště na Smetanově mezi obchodem s potravinami a „cirkusovým polem“. Mnozí lidé kolemjdou z návštěvy Bohemia Sekt, z návštěvy našeho krásného historického centra a dalších zajímavostí v okoli, a také to není daleko od obou škol.
Představuji si to jako místo s několika lavičkami (mohou být i stoličky) a něco pro děti aby se mohly trochu pobavit (houpačka, skluzavka nebo jen prolézačka, a to může být také vyrobeno z recyklovaných materiálů, jako jsou pneumatiky nebo něco takového). Okolí bude jistě nutné uklidit, určitě hodně peněz bude vynaloženo na dělání povrchu, jak pro lidi, tak pro jejich vozidla. A vypadalo bych to pěkně s trochu květin a keřu kolem.
V blízkosti se nachází pekárna (vedle Úřadu), ale venku není místo k sezení. Takže může být, že budou chtít expandovat a mít malý stánek s kávou, dorty a pizzami? Ale jsem si jistá, zda by takové „místo k sezení“ mohlo být provedeno na tomto parkovišti, to ten, kdo si vezme na prodej kávu, tam bude mít hodne klientů.
Realizace projektu:
Byla osazena provazová pyramida, byly nakoupeny lavičkovými sety schválené stavební komisí, které budou osazeny v březnu 2020. Probíhá jednání ohledně doplnění místa osázenými betonovými květináči.
MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT